Våra behandlingar & tjänster

Hembesök

Tycker du eller ditt djur att det är stressigt att åka iväg till veterinären då finns möjligheten att vi kommer till er.

 

Besiktning är en klinisk undersökning som görs i syfte för att upptäcka om det skulle finnas några eventuella problem. En besiktning brukar göras vid tecknande av försäkring, ägarbyte eller av djur inför försäljning.

Hundar grundvacccineras mot parvovirus, valpsjuka och smittsam leversjukdom. Detta görs vanligtvis vid 8 veckors ålder och en till vid 12 veckors ålder och sedan en tredje vaccination då hunden fyller ett år. Detta klassas som grundvaccinering därefter upprepas denna var tredje år. Rekommendationen för vaccination mot kennelhosta är varje år.

Om man har planer på att resa utomlands och då vill ta med sig sin hund krävs det till vissa länder att hunden är rabies vaccinerad. Detta vaccin får ges tidigast vid 3 månaders ålder och beroende på vaccin leverantör så fylls den på mellan 1-3 år.

För hundar som lever i Sverige är det väldigt liten risk att drabbas av leptospiros. Reser man till länder där sjukdomen är mer utbredd kan det vara rekommenderat att vaccinera sin hund mot leptospiros då den även kan smitta människor. Grundvaccinationen mot leptospiros görs vid 2 tillfällen med cirka 4 veckors mellanrum. Efter grundvaccinering rekommenderas årlig påfyllnad av vaccinet.

Som grundvaccination till katt vaccinerar man emot kattsnuva och kattpest och då ges 2 vaccinationer med 3-4 veckors mellanrum. Därefter ger man en tredje spruta då katten fyller 1 år. Man rekommenderar årlig påfyllnad av kattsnuva och påfyllnad av kattpest var tredje år..

Ska man ta sin katt utomlands krävs det rabies vaccination för att få resa till vissa länder. Rabies vaccination kan ges tidigast från 3 månaders ålder och skall fyllas på med inom 1-3 år beroende på leverantör.

Veterinär avlivning Stockholm i hemmiljö

Avlivning

Att förlora en vän är svårt och att dessutom fatta ett sådant beslut är tufft.

Är stunden kommen så finns möjligheten hos oss. Vill man göra detta i djurets trygga hemmiljö så gör vi hembesök ifall denna vilja finns.

Inför besöket

Tänk gärna på följande innan du kommer till oss på DeltaVet:

  • Ta med vaccinationsintyg/ pass.
  • Namn och dos på de eventuella mediciner ditt djur behandlas med
  • Eventuella allergier
  • Vi tar emot kontantbetalning, kort eller swish